« terug naar vorige pagina

Nieuws

We houden u graag op de hoogte van de ontwikkelingen binnen onze huisartsenpraktijk. Hier vindt u het laatste nieuws.

Meer informatie

 • 14  juli 2020

  Bent u bij de huisarts geweest? Uw huisarts zet uw medische gegevens in zijn computer in uw medische dossier.

  Bijvoorbeeld:

  • het advies van de huisarts
  • de uitslagen van onderzoek
  • de lijst met uw medicijnen

  U kunt uw medische gegevens daarna online lezen op uw eigen telefoon of computer. Dat kan nadat u veilig inlogt. U heeft dan meer informatie om samen met ons te praten over uw gezondheid en om een keuze te maken over uw behandeling.

  Wilt u de gegevens over uw gezondheid bekijken op internet? U kunt inloggen MijnGezondheid.net. Heeft u hulp nodig bij het aanmelden? Neem dan contact met ons op of ga naar https://home.mijngezondheid.net/aanmelden/ voor meer uitleg.

   

  Lees meer

 • 7 juli 2020

  Gaat u binnenkort op vakantie? Houd rekening met de adviezen en regels om corona te voorkomen. En lees andere tips om gezond te blijven op reis.

  Veel landen en gebieden hebben extra regels door corona. Als u op vakantie gaat naar het buitenland, kijk dan voor reisadviezen en de actuele situatie voor dat land op Nederlandwereldwijd.nl.

  Op Thuisarts.nl leest u ook wat u moet doen als u onderweg bijvoorbeeld last heeft van reisziekte. Hoe u verstandig kunt genieten van de zon of wat helpt bij reizigersdiarree. Of bekijk op de zomerpagina van Thuisarts voor meer tips en adviezen.

  Bron: Nederlands Huisartsen Genootschap

 • 1 juli 2020

  Met de komst van Beate Wijnmaalen is ons team van doktersassistentes per 1 juli 2020 verder uitgebreid. Wij zijn erg blij met haar komst en wensen haar veel werkplezier binnen onze praktijk.

 • 23 juni 2020

  Van maandag 13 juli t/m vrijdag 24 juli 2020 is de praktijk wegens vakantie gesloten.

  Voor dringende medische zaken wordt u dan doorverwezen naar een andere praktijk.

  Het is verstandig om uw medicijnen ruim van te voren aan te vragen. Uw herhaalmedicijnen worden het snelst verwerkt via de herhaalservice bij uw apotheek. Of u kunt herhaalrecepten aanvragen via www.mijngezondheid.net of de MedGemak app.

 • 2 juni 2020

  Vanaf 1 juni 08.00 uur kan iedereen met milde klachten die mogelijk duiden op het coronavirus, bellen naar het nummer 0800 – 1202 om een afspraak te maken voor een test bij de GGD. Het nummer is gratis en zeven dagen per week bereikbaar van 08.00 uur tot 20.00 uur. Voor het afnemen van de testen hebben GGD’en ruim 80 teststraten door het hele land ingericht.

  Alleen getest bij klachten
  Het telefoonnummer is bedoeld voor iedereen die milde klachten heeft passend bij het coronavirus. Alleen met deze klachten wordt een test afgenomen. Zonder klachten heeft het geen zin een test af te nemen. Voor het maken van de afspraken worden kort een aantal vragen gesteld over de aard van de klachten. Bij het maken van de afspraak wordt een BSN-nummer gevraagd ter identificatie. De beller krijgt dan de tijd en plaats waarop de test wordt afgenomen. Het streven is om de test zo snel mogelijk af te nemen, in principe de volgende dag.

  Uitslag testen
  Zowel bij negatieve als positieve uitslag wordt er binnen 48 uur gebeld over de uitslag. Als er sprake is van een besmetting met corona belt de regionale GGD en start het bron- en contactonderzoek. Vanaf het moment dat iemand klachten krijgt, blijft die persoon thuis en is daarmee in isolatie. Personen bij wie de besmetting wordt vastgesteld blijven vervolgens in isolatie en hun huisgenoten krijgen het dringende verzoek om 14 dagen in thuisquarantaine te gaan.

  Mogelijk langere wachttijd bij opstart
  De verwachting is dat de eerste dagen veel mensen tegelijk zullen bellen. Het testen en uitvoeren van bron- en contactonderzoek is een vast onderdeel van het werk van de GGD. Maar het uitvoeren op deze schaal is een enorme klus. Hierdoor kan het in het begin wellicht langer duren om een afspraak te maken en getest te worden. Maar GGD’en zullen ervoor zorgen dat iedereen met klachten passend bij het coronavirus zo snel mogelijk geholpen wordt.

  Meer informatie
  Op www.rijksoverheid.nl/coronatest is alle informatie terug te vinden over het testen en het eventuele bron- en contactonderzoek wat daarop volgt. Voor Nederlanders die geen testafspraak willen maken maar andere vragen willen stellen over het coronavirus blijft het publieksinformatienummer 0800 1351 beschikbaar. Veel informatie is ook te vinden op www.rijksoverheid.nl/coronavirus

   

 • 18 mei 2020

  Huisartsenpraktijk Bredero biedt nu ook de MedGemak aan.

  MedGemak is de app om u te helpen bij het zo goed mogelijk regelen van uw gezondheidszaken. Zo heeft u via uw telefoon 24/7 inzicht in uw medicijnen en bestelt u deze direct online. Met de handige inneemwekker stelt u eenvoudig in wanneer het tijd is om uw medicijnen in te nemen. Heeft u overdag geen tijd om uw huisarts te bellen voor een afspraak? Geen probleem! Met de app MedGemak regelt u dit gemakkelijk online waar en wanneer het u uitkomt.

  MedGemak is een aanvulling op het patiëntenportaal MijnGezondheid.net. Wilt u gebruik maken van de app MedGemak ? Zorg er dan voor dat u zich eerst aanmeldt voor MijnGezondheid.net. Hoe u dat doet leest u hier.

 • 30 april 2020

  Het is mooi weer. Daardoor kunnen er al pollen van de es en berk in de lucht komen. Veel mensen zijn daar gevoelig voor en krijgen hooikoortsklachten.

  Dit kan voor onrust zorgen. Bij veel niezen en hoesten denken mensen nu snel aan corona.

  De meeste mensen herkennen zelf hun hooikoortsklachten wel. Vooral mensen in de omgeving kunnen ongerust zijn als ze niet weten dat iemand hooikoorts heeft.

  Als u hooikoorts heeft, kunt u het beste op tijd beginnen met de medicijnen tegen hooikoorts, zoals een neusspray of medicijnen tegen allergie (antihistaminica) of een neusspray met een ontstekingsremmer.

  Bron: Nederlands Huisartsen Genootschap

 • 25 maart 2020

  Adviezen voor u en uw gezin als u ziek thuis bent

  Blijf thuis bij klachten. Houd afstand van elkaar. Knuffel en kus niet. Was uw handen.

  Voor iedereen in Nederland geldt: blijf zoveel mogelijk thuis.

  Blijf thuis en houd afstand bij 1 of meer van deze klachten:

  • gewone verkoudheid
  • niezen
  • hoesten
  • keelpijn
  • koorts

   

  Deze klachten kunnen het begin van corona zijn. Door thuis te blijven voorkomt u dat u andere mensen besmet. Als u 24 uur geen klachten meer heeft mag u weer naar buiten. Dan kunt u anderen niet meer besmetten.

  Op Thuisarts leest u waar u zich thuis aan moet houden als u (mogelijk) het coronavirus heeft. U leest hier ook waar uw gezin op moet letten.

  Belangrijk voor u en uw gezinsleden of huisgenoten is: hou afstand van elkaar. Bij klachten betekent dat ook: niet knuffelen of kussen.

  Laat geen andere mensen bij u thuis komen. Uw gezinsleden of huisgenoten mogen gewoon naar buiten. Maar als zij klachten krijgen moeten ze ook binnenblijven. Als 1 iemand in uw gezin koorts heeft moet iedereen binnenblijven.

  Blijf ook de andere adviezen opvolgen:

  • Was uw handen vaak met zeep.
  • Nies en hoest in uw elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes.

  Ga NIET naar uw huisarts of huisartsenpost toe.

  Bij vragen: bel 0800-1351.

  U kunt kijken op de website van het RIVM en Thuisarts.nl voor de laatste informatie.

 • Wij vragen u thuis te blijven. We realiseren ons dat dit een hele opgave kan zijn, en dat het gevolgen kan hebben voor uw gewone leven. Het is belangrijk dat u zich aan deze leefregels houdt. Zo helpt u voorkomen dat de mensen om u heen onbedoeld besmet raken.

  Hieronder staat wat u wel en niet mag doen.

  • U moet thuis blijven, u mag niet naar buiten. U mag in uw tuin of op uw balkon zitten, als daar geen andere mensen zijn. U mag geen bezoek ontvangen, behalve de huisarts en de GGD.

  • Verergeren de klachten? Bel dan naar de huisarts. Ga niet zo maar naar de huisarts of het ziekenhuis toe.

  • Zorg voor een goede persoonlijke hygiëne en goede hygiëne in huis. Wat dat betekent, leest u hieronder.

  Wat moet u doen als u met anderen in huis woont?

  • Alleen de mensen die bij u wonen mogen bij u in huis zijn. Ook uw huisgenoten mogen geen bezoek ontvangen.
  • U blijft zoveel mogelijk in uw eigen kamer. Daar slaapt u ook en u slaapt alleen.
  • De andere mensen in huis komen zo weinig mogelijk in uw kamer.
  • U heeft zo weinig mogelijk contact met de mensen in huis en u blijft op 2 meter afstand van elkaar. Dus niet knuffelen, niet zoenen en geen seks.
  • U gebruikt uw eigen tandenborstel.
  • U gebruikt uw eigen aparte handdoeken.
  • Als het mogelijk is, gebruik dan een apart toilet en badkamer voor uzelf. Heeft u 1 toilet en 1 badkamer in huis, dan kunt u deze delen met uw huisgenoten. Het is belangrijk dat u het toilet en de badkamer na gebruik schoonmaakt en elke dag ventileert door het raam 30 minuten open te zetten.

  Hoe zorgt u voor een goede persoonlijke hygiëne in contact met huisgenoten?

  • Blijf op 2 meter afstand van elkaar.
  • Was regelmatig uw handen met water en zeep of gebruik handalcohol. Doe dit altijd na hoesten en niezen, nadat u naar het toilet bent geweest en na het schoonmaken en opruimen.
  • Bij hoesten en niezen: Gebruik een papieren zakdoek. Hebt u geen papieren zakdoek bij de hand? Hoest dan in de plooi van uw elleboog.
  Gebruik een zakdoek maar 1 keer en gooi de zakdoek na gebruik weg in een plastic zak. Zie RIVM folder hoesten niezen.

  Hoe zorgt u voor een goede hygiëne in huis?

  • Zet in de kamers waar u bent een paar keer per dag even een raam open. Zo komt er frisse lucht binnen.
  • Maak de badkamer en toilet elke dag schoon.
  • Denk ook aan de kraan, lichtknopjes en deurklink (handcontactpunten)
  • Maak schoon met gewoon schoonmaakmiddel.
  • Doe de schoonmaakdoek daarna direct in de was.
  • Was daarna uw handen met water en zeep.
  Maak veelgebruikte oppervlakten elke dag schoon.
  • Dit zijn oppervlakten die uw regelmatig aanraakt, zoals nachtkastjes, deurklinken en lichtknopjes.
  • Maak eerst schoon met gewoon schoonmaakmiddel.
  • Reinig daarna de handcontactpunten zoals toiletbediening, deurklinken en lichtknopjes.
  • Doe de schoonmaakdoek daarna direct in de was.
  • Was daarna uw handen met water en zeep.

  Vermijd verspreiding van lichaamsvloeistoffen, zoals ontlasting, spuug, snot, zweet en urine.
  • Huisgenoten passen handhygiëne toe, bij het doen van de was, vaat, of het opruimen van afval dat door u gebruikt is.
  • Gooi uw wasgoed in een aparte wasmand en was dit op minimaal 60 graden met een volledig wasprogramma en normaal wasmiddel.
  • Was uw vaat gescheiden af met standaard afwasmiddel en heet water of in de vaatwasmachine op een uitgebreid wasprogramma.
  • Gooi uw afval in een aparte afvalzak in uw eigen kamer. Na het verwijderen van de afvalzak past u handhygiëne toe. De zak mag gewoon in de grijze afvalbak.

 • If you have questions, call: 0800-1351

  Advice for at home:

  Stay at home as much as possible.
  Do not allow more than 2 people to visit you.
  Stay 2 meters away from other people.
  Advice for outside the house:

  Groups of more than 2 people are not allowed. The police can give you a fine if this rule is broken. Only a family with children will not receive a fine.
  Stay 2 meters away from other people.
  Go to the supermarket alone. Do not take your children, if possible.
  You are allowed to go outside for a walk, but not in busy places.
  Children younger than 12 years old can play outside with friends. However, this should also be done in small groups.
  Advice for people who have health complaints [who feel sick]:

  If you have a fever higher than 38 degrees Celsius, you have to stay home.
  Everyone that lives with you also has to stay home.

  If you have 1 or more of the following complaints:

  • coughing
  • sneezing
  • snot in your nose
  • sore throat

  Then only you have to stay home and you should stay away from other people.

  Advice for people who are older, not very healthy or have a disease:

  Friends and family are not allowed to visit you at home if they have complaints (a cold, coughing, sore throat, fever).
  If you want to know if you should call the doctor:
  Look on the Internet: Thuisarts.nl (Dutch only)

  Enter in ‘Zoeken’: Corona and click on ‘zoeken’
  Choose from the list: ‘Ik denk dat ik het nieuwe coronavirus heb’
  At the top of the page, click on the button so you can hear the instructions. (Dutch only)

  If you have questions:

  • Call 0800-1351
  • Or search for corona on Thuisarts.nl (Dutch only)
  • Do not visit the doctor

  This is the official advice of the government and is to be followed in the Netherlands until April 6th

  What else can you do?

  Here are some important tips:

  • Wash your hands with soap a few times a day. Wash between your fingers too.
  • Use paper handkerchiefs when you sneeze or blow your nose.Sneeze and cough in your elbow.
  • Don’t shake hands

  Information in other languages: look here.

 • 5 maart 2020

  Heb je ’s avonds, ’s nachts of in het weekend met spoed een huisarts nodig, dan bel je de huisartsenpost. Dat blijft zo. Wel verandert vanaf 6 april 2020 het telefoonnummer.

  Het nieuwe telefoonnummer voor de regio’s ’s-Hertogenbosch, Zaltbommel, Oss en Uden is: 088 876 5050 (voor iedereen bereikbaar tegen lokaal tarief).

   

 • Een van onze praktijkondersteuners somatiek, Marja van Schayik is tijdelijk uitgevallen. Voor de continuering van de patiëntenzorg is Najat Taizroui aanwezig op woensdag, donderdagmiddag en vrijdagochtend als vervangende praktijkondersteuner voor de CVRM, COPD en Diabetes spreekuren.

  De spreekuren van praktijkondersteuner somatiek Erica Zegers gaan door volgens afspraak.

 • Natuurlijk Samen is een online persoonlijke gezondheidsomgeving voor patiënten met COPD, Diabetes of Hartfalen die gezien worden door onze praktijkondersteuner somatiek.

  Een digitale omgeving waar u en uw zorgverleners informatie over uw gezondheid delen. Zo heeft u de mogelijkheid om zelf meer de regie te voeren over uw eigen gezondheid, eventueel samen met uw (huis)arts of verpleegkundige.

  Nieuw wachtwoord

  Als u gebruik maakt van Natuurlijk Samen dan heeft u wellicht al gemerkt dat de lay-out en het wachtwoord van Natuurlijk Samen zijn aangepast. U krijgt een email van engage@natuurlijksamen.net met uw nieuwe inloggegevens. Zodra u die email ontvangen heeft, kunt u met deze gegevens inloggen door op “NAAR ENGAGE” te klikken.

  Heeft u hulp nodig met inloggen? Dan kunt u contact opnemen met het begeleidingscentrum PGO. Telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 0413 – 402 847 (op werkdagen van 08.30 – 16.00 uur) of via email.

  Aanmelden?

  Mocht u gebruik willen maken van Natuurlijk Samen? Geef dit dan aan bij uw volgende bezoek aan de praktijkondersteuner. Zij kan u aanmelden.

 • Online vragen stellen aan de huisarts

  Wist u dat u ook online vragen kunt stellen aan de huisarts? We noemen dat een e-consult.

  Wat zijn de voordelen van een e-consult?
  • U kunt uw medische vraag stellen op een moment dat u tijd heeft.
  • U hoeft niet naar de huisarts toe.
  • U hoeft niet te wachten in de wachtkamer.
  • U heeft alle tijd om uw vraag te bedenken.
  • U kunt het antwoord van de huisarts rustig nalezen.

  Het e-consult werkt goed bij vragen waarvoor u niet direct hulp nodig heeft. Het e-consult werkt vooral goed wanneer de huisarts u niet hoeft te onderzoeken. Stelt u een medische vraag via het e-consult? Dan krijgt u binnen 2 werkdagen antwoord.

  Bekijk deze video voor meer informatie over eConsults en Mijngezondheid.net

  Via het e-consult kunt u persoonlijke medische vragen stellen aan uw huisarts. Het is daarom belangrijk dat alleen u en de huisartsenpraktijk uw vraag kunnen zien. Daarom kunt u het e-consult gebruiken via een beveiligde website van Mijngezondheid.net (MGN).