« terug naar vorige pagina

Nieuws

We houden u graag op de hoogte van de ontwikkelingen binnen onze huisartsenpraktijk. Hier vindt u het laatste nieuws.

Meer informatie

 • Wie in de regio Oss op zoek is naar een huisarts komt steeds vaker voor een gesloten loket. Veel praktijken zitten vol. Met name in Oss en Boekel is het probleem groot. In Oss neemt alleen Huisartsenpraktijk Talmastraat mondjesmaat nieuwe patiënten aan.

  Lees hier het volledige artikel uit het Brabants Dagblad van 18 januari 2020.

   

 • Ben jij die enthousiaste gediplomeerde doktersassistent(e), die graag voor 12 tot 16 uur per week het visitekaartje wil zijn van onze huisartsenpraktijk? Dan zoeken wij jou.

  Interesse? Bekijk de vacature hier en stuur dan voor 1 februari 2020 een korte motivatiebrief met cv naar Susan van Thiel, praktijkmanager.

   

 • In verband met de feestdagen is de praktijk gesloten op 25 en 26 december en op 1 januari.

  Mocht u onverhoopt toch medische zorg nodig hebben tijdens Kerstmis of op Nieuwjaarsdag, dan kunt u terecht bij de huisartsenpost: telefoon 0900 – 8860

  Houd rekening met een drukbezette telefoonlijn en wachtkamer bij de huisartsenpost. Bij spoed helpen zij u direct. Wat kan wachten, moet wachten.

  Zorg ervoor dat:
  …  u uw dagelijkse medicijnen voor de feestdagen in huis hebt. Uw eigen huisartsen en apotheek zijn gesloten tijdens de feestdagen. Vraag daarom uw medicijnen op tijd aan.

  … u uw hulpmiddelen zoals urinekatheters, urinezakken, incontinentiemateriaal, stoma-materiaal, PEG-katheters en dieetvoeding tijdig via uw eigen leverancier op voorraad heeft, of een reserve set in huis heeft.

   

 • Sinds een jaar maken wij gebruik van een nieuwe telefooncentrale, om u nog beter en sneller van dienst te zijn. Huisartsenpraktijk Bredero bereikbaar via het centrale telefoonnummer 0412-692652. Na het bellen volgt een keuzemenu:

  1: spoed

  2: aanvragen van een herhaalrecept

  3: het maken van afspraken of overleg met assistente

  4: overleglijn voor collega hulpverleners

  Het oude telefoonnummer van de spoedlijn komt per januari 2020 te vervallen. Tevens wijzen wij u er op dat u uw afspraken of herhaalrecepten ook online kan aanvragen via MijnGezondheid.net

   

 • Vrijdag 27 december 2019 is de laatste werkdag van doktersassistente Rianne van Wijchen. Zij gaat zich volledig richten op haar werkzaamheden in het bouwbedrijf dat zij samen met haar man runt.

  Inmiddels is Fouzia Boussakouki gestart in onze praktijk om de taken en werkzaamheden van Rianne over te nemen. Wij wensen beide dames veel succes en werkplezier in het nieuwe jaar.

 • Online vragen stellen aan de huisarts

  Wist u dat u ook online vragen kunt stellen aan de huisarts? We noemen dat een e-consult.

  Wat zijn de voordelen van een e-consult?
  • U kunt uw medische vraag stellen op een moment dat u tijd heeft.
  • U hoeft niet naar de huisarts toe.
  • U hoeft niet te wachten in de wachtkamer.
  • U heeft alle tijd om uw vraag te bedenken.
  • U kunt het antwoord van de huisarts rustig nalezen.

  Het e-consult werkt goed bij vragen waarvoor u niet direct hulp nodig heeft. Het e-consult werkt vooral goed wanneer de huisarts u niet hoeft te onderzoeken. Stelt u een medische vraag via het e-consult? Dan krijgt u binnen 2 werkdagen antwoord.

  Bekijk deze video voor meer informatie over eConsults en Mijngezondheid.net

  Via het e-consult kunt u persoonlijke medische vragen stellen aan uw huisarts. Het is daarom belangrijk dat alleen u en de huisartsenpraktijk uw vraag kunnen zien. Daarom kunt u het e-consult gebruiken via een beveiligde website van Mijngezondheid.net (MGN).

   

 • Chronisch zieken in de regio Oss-Uden-Veghel kunnen vanaf nu met een persoonlijk kompas zelf de regie nemen over hun gezondheid en medisch dossier. Hulpmiddel is een nieuw digitaal platform van de huisartsen, waar ook ziekenhuis Bernhoven op aansluit. Uw huisarts neemt deel aan dit platform en maakt het chronisch zieken mogelijk om een eigen persoonlijke gezondheidsomgeving ‘Natuurlijk Samen’ te openen.

  Wat is een persoonlijke gezondheidsomgeving?
  Een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) is een website of app, waarin je informatie over je eigen gezondheid bij kan houden en actief aan de slag kan gaan met je gezondheid. Zo kan je jouw medische gegevens verzamelen en beheren, maar deze ook delen met anderen. Op deze manier houd je grip op je gezondsheidsgegevens. Van behandeling tot labuitslagen, medicatie en inentingen. En deze gegevens inzien.

  Wat vind ik op mijn PGO ‘Natuurlijk Samen’?
  Gezondheidsdata inzien omtrent DM, COPD en CVRM. Berichten uitwisselen met uw zorgverlener(s). In de PGO kan dat veilig en snel. U kunt zelf gegevens toevoegen,bijvoorbeeld meetgegevens.

  U kunt zelf metingen in de PGO bijhouden, zoals bijvoorbeeld uw lengte, bloeddruk en gewicht. U kunt volgen hoe in de loop van de tijd de metingen variëren. Hierdoor krijgen zowel u als zorgverlener beter inzicht. Er is een digitale bibliotheek met betrouwbare informatie over uw chronische aandoening(en). U kunt gevraagd worden een vragenlijst in te vullen ter voorbereiding van uw gesprek. Met de antwoorden kan de afspraak beter worden afgestemd op uw persoonlijke situatie. Zo halen u en de zorgverlener meer uit de afspraak. U kunt zelf doelen stellen en de voortgang van deze doelen bijhouden. Bijvoorbeeld door het vaststellen van een streefgewicht dat u wilt afvallen.

  Meer informatie over het PGO ‘Natuurlijk Samen’ vindt u hier, of vraag er naar bij een van de praktijkondersteuners of assistentes.

  Het nieuwsartikel in het Brabants Dagblad vindt u hier.

 • Dokter Maassen heeft haar opleidingsjaar in onze praktijk afgerond. We hebben een plezierige, hard werkende collega meegemaakt en we zullen haar missen.

  Per 1 september 2019 komt er een nieuwe dokter; de heer Hauth. Hij begint aan de laatste fase van zijn opleiding tot huisarts en wordt door dokter Pijnenburg begeleid. We verwachten dat het een goed jaar wordt.