« terug naar vorige pagina

Nieuws

Jaarlijkse griepvaccinatie 29 oktober

03-10-2019

Sommige mensen kunnen ernstig ziek worden door de griep. Zij ontvangen in oktober een uitnodiging voor de gratis griepprik.

Heeft u een uitnodiging ontvangen, dan kunt u de griepprik halen op dinsdag 29 oktober tussen 16:00u en 18.00u. De griepprik verkleint de kans dat u griep krijgt.

Kunt u niet komen op 29 oktober? Dan kunt u op woensdag 6 november tussen 14:00u en 16:00u alsnog terecht voor de griepvaccinatie. Meld u zich dan bij de assistente.

Heeft u hier vragen over kijk dan eerst op www.rivm.nl/griepprik.

 

Uw online zorgdossier

19-09-2019

Bent u ouder dan 16 jaar en is uw e-mailadres bij de praktijk bekend? Dan heeft u vandaag een uitnodiging van ons ontvangen om u aan te melden voor  een beveiligd internetportaal: MijnGezondheid.net (MGN).

Wilt u hiervan gebruik maken? Ga dan naar www.MijnGezondheid.net en log in met uw DigiD. Zodra we uw toestemming hebben voor het gebruik van MGN, kunt u eenvoudig en snel allerlei zaken online regelen met uw huisarts, praktijkondersteuner of assistente.

U kunt online afspraken maken, vragen stellen via het eConsult, herhaalrecepten bestellen en lab-uitslagen inzien. Daarnaast is het mogelijk een samenvatting in te zien van uw persoonlijke medische dossier, inclusief uw medicijngebruik. Zo heeft u altijd en overal inzage in uw eigen gezondheid. En gaat u op reis? Neem dan een uitdraai mee van uw medicatiepaspoort.

Heeft u geen uitnodiging ontvangen maar wilt wel gebruik maken van MijnGezondheid.net? Vraag dan naar de mogelijkheden bij onze huisarts, praktijkondersteuner of assistente en ontdek zelf het gemak.

 

Vacature doktersassistent m/v

05-09-2019

Wij zijn op zoek naar een nieuwe collega. Ben jij die enthousiaste gediplomeerde doktersassistent(e), die graag het visitekaartje wil zijn van onze huisartsenpraktijk? Dan zoeken wij jou.

Voor meer informatie, bekijk; Vacature Doktersassistente.

 

Stoptober 2019

05-09-2019

Ook dit jaar is er weer een Stoptober-actie. Rokers en niet rokers helpen elkaar om 28 dagen niet te roken.

Stoppen met roken is moeilijk. Maar er zijn veel goede redenen om te stoppen. U voelt zich fitter, uw conditie verbetert en u hebt meer energie.

In oktober start weer de campagne van Stoptober. U krijgt via de app dagelijks ondersteuning en via social media heeft u contact met medestoppers en stoppen-met-roken coaches. Inschrijven kan vanaf 6 september op Stoptober.nl.

 

Nieuwe huisarts in opleiding

01-09-2019

Dokter Maassen heeft haar opleidingsjaar in onze praktijk afgerond. We hebben een plezierige, hard werkende collega meegemaakt en we zullen haar missen.

Per 1 september 2019 komt er een nieuwe dokter; de heer Hauth. Hij begint aan de laatste fase van zijn opleiding tot huisarts en wordt door dokter Pijnenburg begeleid. We verwachten dat het een goed jaar wordt.

 

Veilig rijden op vakantie

12-08-2019

Sommige medicijnen zorgen ervoor dat u minder veilig rijdt. U herkent deze medicijnen aan de gele sticker of waarschuwing op het doosje. Deze medicijnen maken suf en slaperig. U reageert daardoor minder snel en u let minder goed op. Dit merkt u niet altijd.

U mag met deze medicijnen niet rijden. Hoe lang u niet kunt rijden verschilt per medicijn. Soms kunt u een paar uur niet rijden. Soms kunt u helemaal niet rijden met een bepaald medicijn. Check voordat u op vakantie gaat hoe het zit met uw medicijn. U leest dit:

  • in de bijsluiter
  • op www.rijveiligmetmedicijnen.nl

Overleg met uw apotheker of huisarts bij vragen of twijfel. Meer informatie over medicijnen en rijden vindt u op Thuisarts.

 

Huidirritatie door eikenprocessierups

27-06-2019

De eikenprocessierups kan ‘s zomers in eikenbomen zitten. De rups heeft brandharen. Contact daarmee kan de huid, ogen en luchtwegen irriteren. Vermijd contact met de rups.

Als u toch in contact komt met de brandharen:

  • Trek kleding waarin brandharen zitten uit.
  • Strip de huid met plakband (plak dit op de huid en trek het dan weer los).
  • Spoel de huid of ogen goed met lauw water.
  • Ga niet krabben of wrijven!
  • Bij hevige jeuk kan zalf of crème met menthol, aloë vera of calendula verlichting geven. U kunt dit zonder recept bij de drogist of apotheek kopen.

Hoe verder na contact met de eikenprocessierups?

Meestal verdwijnen de klachten binnen enkele dagen tot twee weken.

Wanneer contact opnemen?
De brandharen van de rups kunnen zich met de wind verspreiden. Komt zo’n brandhaar in uw oog dan kan dat zeer ernstige klachten geven. U kunt dan een oogontsteking krijgen.

Krijgt u oog-klachten wanneer u in de buurt bent geweest van eikenprocessierupsen, bel dan uw huisarts. Soms kunt u door contact met een eikenprocessierups ernstige allergische klachten krijgen.

Bel direct uw huisarts of de huisartsenpost wanneer u, na contact met de rups, benauwd wordt, dikke oogleden, dikke lippen of een dikke tong krijgt.

Meer informatie over de eikenprocessierups
Voor meer informatie kunt u kijken op www.thuisarts.nl, u contact opnemen met de GGD in de regio. Of kijk op de website van het Rijksinstituut voor de Volksgezondheid RIVM.

 

Bereid u voor op het warme weer

24-06-2019

Het wordt komende dagen erg warm. Enkele tips hoe u uitdroging en oververhitting kunt voorkomen;

  • Drink genoeg, ook al heeft u geen dorst.
  • Blijf in de schaduw.
  • Beperk lichamelijke inspanning ’s middags.

Let ook op ouderen in uw omgeving (familie, buren). U kunt bijvoorbeeld helpen door boodschappen te doen.
Voor een groot deel van Nederland geldt het nationaal hitteplan.

Bekijk ook eens dit filmpje van Thuisarts

 

Persoonlijk kompas helpt chronisch zieken

27-05-2019

Chronisch zieken in de regio Oss-Uden-Veghel kunnen vanaf nu met een persoonlijk kompas zelf de regie nemen over hun gezondheid en medisch dossier. Hulpmiddel is een nieuw digitaal platform van de huisartsen, waar ook ziekenhuis Bernhoven op aansluit. Uw huisarts neemt deel aan dit platform en maakt het chronisch zieken mogelijk om een eigen persoonlijke gezondheidsomgeving ‘Natuurlijk Samen’ te openen.

Wat is een persoonlijke gezondheidsomgeving?
Een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) is een website of app, waarin je informatie over je eigen gezondheid bij kan houden en actief aan de slag kan gaan met je gezondheid. Zo kan je jouw medische gegevens verzamelen en beheren, maar deze ook delen met anderen. Op deze manier houd je grip op je gezondsheidsgegevens. Van behandeling tot labuitslagen, medicatie en inentingen. En deze gegevens inzien.

Wat vind ik op mijn PGO ‘Natuurlijk Samen’?
Gezondheidsdata inzien omtrent DM, COPD en CVRM. Berichten uitwisselen met uw zorgverlener(s). In de PGO kan dat veilig en snel. U kunt zelf gegevens toevoegen,bijvoorbeeld meetgegevens.

U kunt zelf metingen in de PGO bijhouden, zoals bijvoorbeeld uw lengte, bloeddruk en gewicht. U kunt volgen hoe in de loop van de tijd de metingen variëren. Hierdoor krijgen zowel u als zorgverlener beter inzicht. Er is een digitale bibliotheek met betrouwbare informatie over uw chronische aandoening(en). U kunt gevraagd worden een vragenlijst in te vullen ter voorbereiding van uw gesprek. Met de antwoorden kan de afspraak beter worden afgestemd op uw persoonlijke situatie. Zo halen u en de zorgverlener meer uit de afspraak. U kunt zelf doelen stellen en de voortgang van deze doelen bijhouden. Bijvoorbeeld door het vaststellen van een streefgewicht dat u wilt afvallen.

Meer informatie over het PGO ‘Natuurlijk Samen’ vindt u hier, of vraag er naar bij een van de praktijkondersteuners of assistentes.

Het nieuwsartikel in het Brabants Dagblad vindt u hier.

 

Uniek sporten voor iedereen in Brabant

06-05-2019

Regelmatig bewegen is belangrijk! Je wordt er gezonder en fitter van. Je voelt je vaak een stuk vrolijker én je doet nieuwe contacten op. Win-win-win dus.

Uniek Sporten Brabant biedt gratis ondersteuning aan Brabanders met een beperking of chronisch ziekte bij het vinden van een passende sport. Want iedereen kan bewegen en jij dus ook!

Ben jij of ken jij iemand met een beperking of chronische ziekte? Uniek Sporten Brabant helpt graag! Voor meer informatie, ga naar de website https://www.unieksporten.nl/brabant

 

De Ruwaard krijgt eerstelijns Gezondheidscentrum

16-01-2019

Op dinsdag 15 januari ondertekenen wethouders Frank den Brok en Joop van Orsouw en de Initiatiefgroep Gezondheidscentrum De Ruwaard een intentieovereenkomst om te zorgen voor een eerstelijns gezondheidscentrum in de wijk De Ruwaard in Oss. Het gaat om een gezondheidscentrum van ongeveer 2.000 m2 dat moet komen op de huidige locatie van wijkcentrum D’n Iemhof.

De initiatiefgroep van het gezondheidscentrum bestaat uit de huisartsenpraktijken D’n Iemhof, Bredero en Talmastraat en apotheek Hofsteede. Nu de nieuwbouw van wijkcentrum D’n Iemhof door gaat kan ook het gezondheidscentrum op deze voorkeurslocatie centraal in de wijk gerealiseerd worden.

 

De initiatiefnemers verhuizen hun huidige praktijken naar het nieuwe centrum. Daarnaast doen meer partijen mee. Het totale zorgaanbod bestaat straks uit: huisartsenpraktijken D’n Iemhof, Bredero en Talmastraat, Apotheek Hofsteede, Topfysiotherapie Slebus, Wijnakker & van Berkum, Psychologenpraktijk Oss, Diëtist RUTH en Podotherapie Peeters. Gezamenlijk worden er ruim 10.000 patiënten bediend. Er vinden nog gesprekken plaats met enkele andere zorgaanbieders.

De disciplines in het centrum zullen nauw samenwerken en veel aandacht schenken aan preventie, klantgerichtheid en toegankelijke zorg. De gezamenlijke missie is om op persoonlijke wijze, laagdrempelig, goede en zinnige zorg te leveren voor de directe omgeving. Het centrum richt zich op de wijk Ruwaard, maar de meeste praktijken leveren ook zorg aan inwoners buiten de wijk.

Architectenbureau HomeMade uit Vleuten is in de arm genomen voor het ontwerp van het gezondheidscentrum. Bij de ontwikkeling zal veel aandacht worden besteed aan de duurzaamheid van het gebouw.

De intentie is om in 2021 te starten met de bouw. Het gezondheidscentrum zal dan in 2022 in gebruik worden genomen.

 

Bereikbaarheid

15-01-2019

Vanaf deze week maken wij gebruik van een nieuwe telefooncentrale, om u nog beter en sneller van dienst te zijn. Huisartsenpraktijk Bredero is dan bereikbaar via het centrale telefoonnummer 0412-692652. Na het bellen volgt een keuzemenu:

1: spoed

2: aanvragen van een herhaalrecept

3: het maken van afspraken of overleg met assistente

4: overleglijn voor collega hulpverleners

Verwijder oude nummers dus uit uw telefoon. Tevens wijzen wij u er op dat u uw afspraken of herhaalrecepten ook online kan aanvragen via MijnGezondheid.net

 

Online vragen stellen aan de huisarts

24-09-2018

Wist u dat u ook online vragen kunt stellen aan de huisarts? We noemen dat een e-consult.

Wat zijn de voordelen van een e-consult?
• U kunt uw medische vraag stellen op een moment dat u tijd heeft.
• U hoeft niet naar de huisarts toe.
• U hoeft niet te wachten in de wachtkamer.
• U heeft alle tijd om uw vraag te bedenken.
• U kunt het antwoord van de huisarts rustig nalezen.

Het e-consult werkt goed bij vragen waarvoor u niet direct hulp nodig heeft. Het e-consult werkt vooral goed wanneer de huisarts u niet hoeft te onderzoeken. Stelt u een medische vraag via het e-consult? Dan krijgt u binnen 2 werkdagen antwoord.

Bekijk deze video voor meer informatie over eConsults en Mijngezondheid.net

Via het e-consult kunt u persoonlijke medische vragen stellen aan uw huisarts. Het is daarom belangrijk dat alleen u en de huisartsenpraktijk uw vraag kunnen zien. Daarom kunt u het e-consult gebruiken via een beveiligde website van Mijngezondheid.net (MGN).