« terug naar vorige pagina

Nieuws

We houden u graag op de hoogte van de ontwikkelingen binnen onze huisartsenpraktijk. Hier vindt u het laatste nieuws.

Meer informatie

 • Eind 2019 kregen mensen in China een nieuw coronavirus. Dit virus kan zorgen voor longontsteking.

  Coronavirussen bestaan al veel langer. Er zijn verschillende soorten. Meestal zorgen deze virussen alleen voor klachten die niet zo erg zijn, zoals verkoudheid. Het nieuwe coronavirus kan ergere klachten geven, zoals longontsteking.

  Op dit moment komt de ziekte niet in Nederland voor. De meeste mensen die ziek worden, zijn in Wuhan geweest.

  Klachten zijn koorts met daarbij verkoudheid, keelpijn, hoesten of moeilijk ademhalen.

  Voorkom besmetting van virussen:

  • Was regelmatig uw handen.
  • Nies en hoest in uw elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes.

  Bel uw huisarts als alle 3 dingen voor u kloppen:

  • U bent in de stad Wuhan geweest.
  • U heeft koorts (boven de 38 graden).
  • U heeft ook 2 of meer van deze klachten: hoesten, verkoudheid, keelpijn, moeilijk ademhalen.

  Ga NIET naar uw huisarts of huisartsenpost toe. Dan zou u andere mensen kunnen besmetten.

  Bron: Nederlands Huisartsen Genootschap

 • Natuurlijk Samen is een online persoonlijke gezondheidsomgeving voor patiënten met COPD, Diabetes of Hartfalen die gezien worden door onze praktijkondersteuner somatiek.

  Een digitale omgeving waar u en uw zorgverleners informatie over uw gezondheid delen. Zo heeft u de mogelijkheid om zelf meer de regie te voeren over uw eigen gezondheid, eventueel samen met uw (huis)arts of verpleegkundige.

  Nieuw wachtwoord

  Als u gebruik maakt van Natuurlijk Samen dan heeft u wellicht al gemerkt dat de lay-out en het wachtwoord van Natuurlijk Samen zijn aangepast. U krijgt een email van engage@natuurlijksamen.net met uw nieuwe inloggegevens. Zodra u die email ontvangen heeft, kunt u met deze gegevens inloggen door op “NAAR ENGAGE” te klikken.

  Heeft u hulp nodig met inloggen? Dan kunt u contact opnemen met het begeleidingscentrum PGO. Telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 0413 – 402 847 (op werkdagen van 08.30 – 16.00 uur) of via email.

  Aanmelden?

  Mocht u gebruik willen maken van Natuurlijk Samen? Geef dit dan aan bij uw volgende bezoek aan de praktijkondersteuner. Zij kan u aanmelden.

 • Een van onze praktijkondersteuners somatiek, Marja van Schayik – Noz, is tijdelijk uitgevallen. Voor de continuering van de patiëntenzorg zijn wij op zoek naar een vervangende praktijkondersteuner voor de CVRM, COPD en Diabetes spreekuren op woensdag en vrijdag. Zodra de juiste tijdelijke opvolging is gevonden, wordt u hierover geïnformeerd.

  De spreekuren van praktijkondersteuner somatiek Erica Zegers gaan door volgens afspraak.

 • Wie in de regio Oss op zoek is naar een huisarts komt steeds vaker voor een gesloten loket. Veel praktijken zitten vol. Met name in Oss en Boekel is het probleem groot. In Oss neemt alleen Huisartsenpraktijk Talmastraat mondjesmaat nieuwe patiënten aan.

  Lees hier het volledige artikel uit het Brabants Dagblad van 18 januari 2020.

   

 • Ben jij die enthousiaste gediplomeerde doktersassistent(e), die graag voor 12 tot 16 uur per week het visitekaartje wil zijn van onze huisartsenpraktijk? Dan zoeken wij jou.

  Interesse? Bekijk de vacature hier en stuur dan voor 1 februari 2020 een korte motivatiebrief met cv naar Susan van Thiel, praktijkmanager.

   

 • Sinds een jaar maken wij gebruik van een nieuwe telefooncentrale, om u nog beter en sneller van dienst te zijn. Huisartsenpraktijk Bredero bereikbaar via het centrale telefoonnummer 0412-692652. Na het bellen volgt een keuzemenu:

  1: spoed

  2: aanvragen van een herhaalrecept

  3: het maken van afspraken of overleg met assistente

  4: overleglijn voor collega hulpverleners

  Het oude telefoonnummer van de spoedlijn komt per januari 2020 te vervallen. Tevens wijzen wij u er op dat u uw afspraken of herhaalrecepten ook online kan aanvragen via MijnGezondheid.net

   

 • Vrijdag 27 december 2019 is de laatste werkdag van doktersassistente Rianne van Wijchen. Zij gaat zich volledig richten op haar werkzaamheden in het bouwbedrijf dat zij samen met haar man runt.

  Inmiddels is Fouzia Boussakouki gestart in onze praktijk om de taken en werkzaamheden van Rianne over te nemen. Wij wensen beide dames veel succes en werkplezier in het nieuwe jaar.

 • Online vragen stellen aan de huisarts

  Wist u dat u ook online vragen kunt stellen aan de huisarts? We noemen dat een e-consult.

  Wat zijn de voordelen van een e-consult?
  • U kunt uw medische vraag stellen op een moment dat u tijd heeft.
  • U hoeft niet naar de huisarts toe.
  • U hoeft niet te wachten in de wachtkamer.
  • U heeft alle tijd om uw vraag te bedenken.
  • U kunt het antwoord van de huisarts rustig nalezen.

  Het e-consult werkt goed bij vragen waarvoor u niet direct hulp nodig heeft. Het e-consult werkt vooral goed wanneer de huisarts u niet hoeft te onderzoeken. Stelt u een medische vraag via het e-consult? Dan krijgt u binnen 2 werkdagen antwoord.

  Bekijk deze video voor meer informatie over eConsults en Mijngezondheid.net

  Via het e-consult kunt u persoonlijke medische vragen stellen aan uw huisarts. Het is daarom belangrijk dat alleen u en de huisartsenpraktijk uw vraag kunnen zien. Daarom kunt u het e-consult gebruiken via een beveiligde website van Mijngezondheid.net (MGN).

   

 • Chronisch zieken in de regio Oss-Uden-Veghel kunnen vanaf nu met een persoonlijk kompas zelf de regie nemen over hun gezondheid en medisch dossier. Hulpmiddel is een nieuw digitaal platform van de huisartsen, waar ook ziekenhuis Bernhoven op aansluit. Uw huisarts neemt deel aan dit platform en maakt het chronisch zieken mogelijk om een eigen persoonlijke gezondheidsomgeving ‘Natuurlijk Samen’ te openen.

  Wat is een persoonlijke gezondheidsomgeving?
  Een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) is een website of app, waarin je informatie over je eigen gezondheid bij kan houden en actief aan de slag kan gaan met je gezondheid. Zo kan je jouw medische gegevens verzamelen en beheren, maar deze ook delen met anderen. Op deze manier houd je grip op je gezondsheidsgegevens. Van behandeling tot labuitslagen, medicatie en inentingen. En deze gegevens inzien.

  Wat vind ik op mijn PGO ‘Natuurlijk Samen’?
  Gezondheidsdata inzien omtrent DM, COPD en CVRM. Berichten uitwisselen met uw zorgverlener(s). In de PGO kan dat veilig en snel. U kunt zelf gegevens toevoegen,bijvoorbeeld meetgegevens.

  U kunt zelf metingen in de PGO bijhouden, zoals bijvoorbeeld uw lengte, bloeddruk en gewicht. U kunt volgen hoe in de loop van de tijd de metingen variëren. Hierdoor krijgen zowel u als zorgverlener beter inzicht. Er is een digitale bibliotheek met betrouwbare informatie over uw chronische aandoening(en). U kunt gevraagd worden een vragenlijst in te vullen ter voorbereiding van uw gesprek. Met de antwoorden kan de afspraak beter worden afgestemd op uw persoonlijke situatie. Zo halen u en de zorgverlener meer uit de afspraak. U kunt zelf doelen stellen en de voortgang van deze doelen bijhouden. Bijvoorbeeld door het vaststellen van een streefgewicht dat u wilt afvallen.

  Meer informatie over het PGO ‘Natuurlijk Samen’ vindt u hier, of vraag er naar bij een van de praktijkondersteuners of assistentes.

  Het nieuwsartikel in het Brabants Dagblad vindt u hier.

 • Dokter Maassen heeft haar opleidingsjaar in onze praktijk afgerond. We hebben een plezierige, hard werkende collega meegemaakt en we zullen haar missen.

  Per 1 september 2019 komt er een nieuwe dokter; de heer Hauth. Hij begint aan de laatste fase van zijn opleiding tot huisarts en wordt door dokter Pijnenburg begeleid. We verwachten dat het een goed jaar wordt.