« terug naar vorige pagina

Nieuws

We houden u graag op de hoogte van de ontwikkelingen binnen onze huisartsenpraktijk. Hier vindt u het laatste nieuws.

Meer informatie

 • 3 mei 2021

  Ben jij werkzaam als psycholoog in de geestelijke gezondheidszorg en wil je de overstap maken naar de huisartsenzorg? Werk je al als POH-GGZ in een praktijk en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Vind jij mensen ondersteunen met hun geestelijke gezondheid ècht iets voor jou? Dan is deze vacature jou op het lijf geschreven. Lees hier meer: Vacature POH GGZ Hp Bredero

 • 26 april 2021

  De nieuwe website voor wijk De Ruwaard is online. Neem voor het laatste nieuws snel een kijkje op: https://wijkderuwaard.nl

  De website voor wijk De Ruwaard in Oss ontwikkeld op verzoek van wijkstichting Rucrea en de professionals van de Proeftuin Ruwaard. Uniek aan deze website is dat het platform bestaat uit een bewonersdeel en een professioneel deel. 

 • 15 april 2021

  Voor meer informatie over de vaccins, volgorde van vaccinatie en meer kunt u terecht op een speciale website van de Rijksoverheid: www.coronavaccinatie.nl. Ook kunt u bellen met het landelijk publieksinformatienummer 0800 1351 (tussen 08:00 en 20:00 uur).

  Op https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19 vindt u de meest recente informatie over andere covid-19 gerelateerde onderwerpen.

   

 • 14 april 2021

  Uw eigen huisarts en apotheek zijn gesloten tijdens de volgende feestdagen:

  • Hemelvaart (13 mei)
  • Pinksteren (23 en 24 mei)

  Vraag daarom uw medicijnen en hulpmiddelen op tijd aan.

  Mocht u onverhoopt toch medische zorg nodig hebben tijdens de feestdagen, dan kunt u terecht bij de huisartsenpost. Houd hierbij rekening met een drukbezette telefoonlijn en wachtkamer bij de huisartsenpost.

  De huisartsen spoedpost is bereikbaar via telefoon: 088 876 5050.

 • 26 januari 2021

  Huisartsenpraktijk Bredero is momenteel gesloten voor nieuwe patiënten.

  Wij willen graag kwalitatief goede zorg leveren, daarom is het voor ons niet mogelijk om nieuwe patiënten te accepteren. Als huisarts willen we graag gezinsarts zijn. Alleen als uw partner al ingeschreven is bij onze huisartsenpraktijk, dan kunt u zich in laten schrijven bij ons als patiënt.

  Geen huisarts te vinden

  Lukt het niet een nieuwe huisarts te vinden in Oss, neem dan contact op met uw zorgverzekeraar. De verzekeraar helpt een nieuwe huisarts te zoeken en kan eventueel bemiddelen.

  Niet verplicht in te schrijven bij huisarts
  U bent niet verplicht u in te schrijven bij een huisarts. Maar inschrijving is wel aan te raden, want:

  • u heeft dan altijd een arts als u zorg nodig heeft;
  • in de avond, nacht of in het weekend kunt u gebruikmaken van een huisartsenpost zonder dat het ten koste gaat van uw eigen risico;
  • de ontwikkeling van uw gezondheid staat in een medisch dossier.
 • 1 december 2020

  Probeer elke dag tussen 11 en 15 uur een half uur naar buiten te gaan. Uw huid maakt dan vitamine D aan, ook als het bewolkt is.

  Vitamine D is belangrijk voor sterke botten, tanden, spieren en uw afweer.

  Of vitamine D helpt bij uw afweer tegen corona, is niet bekend.

  Veel mensen hebben ook elke dag extra vitamine D nodig:

  • Heeft u een getinte of donkere huid? Dan is extra vitamine D uw hele leven aan te raden.
  • Heeft u een lichte huid? Neem op latere leeftijd vitamine D: als vrouw vanaf 50, als man vanaf 70 jaar.

  Kijk op www.thuisarts.nl of u misschien extra vitamine D nodig heeft.

 • 23 november 2020

  Wegens hartvaatklachten is dokter Geurts van Kessel tijdelijk niet aanwezig op de praktijk. Momenteel is het echter niet duidelijk voor welke duur. Wij streven er naar om de dokter te vervangen door een vrouwelijke waarnemer, en wensen dokter Geurts van Kessel een voorspoedig herstel.

 • 2 november 2020

  Bent u door de GGD getest op corona en blijkt u besmet te zijn? Meld dit dan ook aan onze huisartsenpraktijk.

  Ook als u corona heeft, kunt u nog steeds met uw vragen bij de huisarts terecht. Als wij weten dat u corona heeft, kunnen we goede voorzorgsmaatregelen treffen zodat de huisarts en de medewerkers u veilig zorg kunnen bieden.

 • 14 oktober 2020

  Bij het Steunpunt Coronazorgen vind je informatie over hoe je met je gevoelens en zorgen om kan gaan. Waar nodig krijg je doorverwijzingen voor hulp.

  De (wisselende) maatregelen om de verspreiding van COVID-19 te voorkomen, raken ons allemaal. Voor de één hebben de maatregelen grote gevolgen in het dagelijks leven, de ander raakt het minder. Klik op één van de onderwerpen voor tips, meer informatie en verwijzingen naar andere organisaties die je verder kunnen helpen.

  Steunpunt Coronazorgen blijft de website steeds aanvullen met nieuwe informatie. Zie hier: https://www.steunpuntcoronazorgen.nl/

   

 • 16 september 2020

  Iedere week beantwoordt Edwin de Vaal, huisarts in Nijmegen, een veelgestelde of opvallende vraag uit zijn praktijk op de site NU.nl. Deze week is dat: waarom stelt de doktersassistent altijd zoveel vragen wanneer ik een afspraak wil maken voor het spreekuur?

  Als ik een afspraak wil maken, moet ik eerst aan de doktersassistent uitleggen waarvoor ik kom. Waarom zijn assistenten zo nieuwsgierig?

  “Dat is geen nieuwsgierigheid, maar onderdeel van de zogenaamde triage. De assistent vraagt naar de reden van je komst en stelt een aantal vragen om je hulpvraag duidelijk te krijgen. Triage zorgt ervoor dat jij als patiënt de juiste zorg krijgt op het juiste moment en bij de juiste hulpverlener.”

  Lees meer:

  https://www.nu.nl/gezondheid/6076252/waarom-stelt-de-doktersassistent-zoveel-vragen.html

 • 15 september 2020

  Opnieuw zetten de huisartsen (waaronder Bredero) en apotheker in de Ruwaard een belangrijke stap op weg naar een gezamenlijk gezondheidscentrum in de Osse wijk. De initiatiefgroep die aan het project werkt treedt nu naar buiten met de concrete plannen voor het nieuwe gebouw dat op de plek van het huidige wijkcentrum D’n Iemhof verrijst.

  De sloop van D’n Iemhof gaat volgend voorjaar beginnen en zal in twee fases plaatsvinden, zodat de huisartspraktijken die erin zitten gewoon open kunnen blijven. Als alles volgens plan verloopt kan het nieuwe gezondheidscentrum medio 2022 in gebruik worden genomen.

   

  Lees meer in het Brabants Dagblad

 • 13 augustus 2020

  Heeft u klachten zoals verkoudheid, hoesten, verhoging of plotseling verlies van smaak of reuk? Laat u dan zo snel mogelijk testen op het coronavirus. Zo controleren we de verspreiding van het virus en beschermen we elkaar.

  Afspraak maken coronatest
  U kunt op 2 manieren een afspraak maken:

  • Bel voor een afspraak met 0800-1202
   0800-1202 is elke dag bereikbaar van 08:00 tot 20:00 uur. Houd uw burgerservicenummer (BSN) bij de hand. Blijf thuis en ga alleen naar buiten voor de test.
  • Maak online een afspraak
   U logt voor het online maken van een afspraak in met uw DigiD.

  Maak online een afspraak voor een coronatest

  Let op: Behoort u tot een risicogroep of bent u ernstig ziek? Heeft u bijvoorbeeld hoge koorts of bent u benauwd? Bel uw huisarts, behandelend arts of de huisartsenpost. Bel bij een levensbedreigende situatie altijd 112.

 • 14  juli 2020

  Bent u bij de huisarts geweest? Uw huisarts zet uw medische gegevens in zijn computer in uw medische dossier.

  Bijvoorbeeld:

  • het advies van de huisarts
  • de uitslagen van onderzoek
  • de lijst met uw medicijnen

  U kunt uw medische gegevens daarna online lezen op uw eigen telefoon of computer. Dat kan nadat u veilig inlogt. U heeft dan meer informatie om samen met ons te praten over uw gezondheid en om een keuze te maken over uw behandeling.

  Wilt u de gegevens over uw gezondheid bekijken op internet? U kunt inloggen MijnGezondheid.net. Heeft u hulp nodig bij het aanmelden? Neem dan contact met ons op of ga naar https://home.mijngezondheid.net/aanmelden/ voor meer uitleg.

   

  Lees meer

 • 7 juli 2020

  Gaat u binnenkort op vakantie? Houd rekening met de adviezen en regels om corona te voorkomen. En lees andere tips om gezond te blijven op reis.

  Veel landen en gebieden hebben extra regels door corona. Als u op vakantie gaat naar het buitenland, kijk dan voor reisadviezen en de actuele situatie voor dat land op Nederlandwereldwijd.nl.

  Op Thuisarts.nl leest u ook wat u moet doen als u onderweg bijvoorbeeld last heeft van reisziekte. Hoe u verstandig kunt genieten van de zon of wat helpt bij reizigersdiarree. Of bekijk op de zomerpagina van Thuisarts voor meer tips en adviezen.

  Bron: Nederlands Huisartsen Genootschap

 • 18 mei 2020

  Huisartsenpraktijk Bredero biedt nu ook de MedGemak aan.

  MedGemak is de app om u te helpen bij het zo goed mogelijk regelen van uw gezondheidszaken. Zo heeft u via uw telefoon 24/7 inzicht in uw medicijnen en bestelt u deze direct online. Met de handige inneemwekker stelt u eenvoudig in wanneer het tijd is om uw medicijnen in te nemen. Heeft u overdag geen tijd om uw huisarts te bellen voor een afspraak? Geen probleem! Met de app MedGemak regelt u dit gemakkelijk online waar en wanneer het u uitkomt.

  MedGemak is een aanvulling op het patiëntenportaal MijnGezondheid.net. Wilt u gebruik maken van de app MedGemak ? Zorg er dan voor dat u zich eerst aanmeldt voor MijnGezondheid.net. Hoe u dat doet leest u hier.

 • 30 april 2020

  Het is mooi weer. Daardoor kunnen er al pollen van de es en berk in de lucht komen. Veel mensen zijn daar gevoelig voor en krijgen hooikoortsklachten.

  Dit kan voor onrust zorgen. Bij veel niezen en hoesten denken mensen nu snel aan corona.

  De meeste mensen herkennen zelf hun hooikoortsklachten wel. Vooral mensen in de omgeving kunnen ongerust zijn als ze niet weten dat iemand hooikoorts heeft.

  Als u hooikoorts heeft, kunt u het beste op tijd beginnen met de medicijnen tegen hooikoorts, zoals een neusspray of medicijnen tegen allergie (antihistaminica) of een neusspray met een ontstekingsremmer.

  Bron: Nederlands Huisartsen Genootschap

 • If you have questions, call: 0800-1351

  Advice for at home:

  Stay at home as much as possible.
  Do not allow more than 2 people to visit you.
  Stay 2 meters away from other people.
  Advice for outside the house:

  Groups of more than 2 people are not allowed. The police can give you a fine if this rule is broken. Only a family with children will not receive a fine.
  Stay 2 meters away from other people.
  Go to the supermarket alone. Do not take your children, if possible.
  You are allowed to go outside for a walk, but not in busy places.
  Children younger than 12 years old can play outside with friends. However, this should also be done in small groups.
  Advice for people who have health complaints [who feel sick]:

  If you have a fever higher than 38 degrees Celsius, you have to stay home.
  Everyone that lives with you also has to stay home.

  If you have 1 or more of the following complaints:

  • coughing
  • sneezing
  • snot in your nose
  • sore throat

  Then only you have to stay home and you should stay away from other people.

  Advice for people who are older, not very healthy or have a disease:

  Friends and family are not allowed to visit you at home if they have complaints (a cold, coughing, sore throat, fever).
  If you want to know if you should call the doctor:
  Look on the Internet: Thuisarts.nl (Dutch only)

  Enter in ‘Zoeken’: Corona and click on ‘zoeken’
  Choose from the list: ‘Ik denk dat ik het nieuwe coronavirus heb’
  At the top of the page, click on the button so you can hear the instructions. (Dutch only)

  If you have questions:

  • Call 0800-1351
  • Or search for corona on Thuisarts.nl (Dutch only)
  • Do not visit the doctor

  This is the official advice of the government and is to be followed in the Netherlands until April 6th

  What else can you do?

  Here are some important tips:

  • Wash your hands with soap a few times a day. Wash between your fingers too.
  • Use paper handkerchiefs when you sneeze or blow your nose.Sneeze and cough in your elbow.
  • Don’t shake hands

  Information in other languages: look here.